Galaretka paprykowa
Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.24)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
Składniki:
- 6 szklanek pokrojonej w kostkę czerwonej słodkiej papryki
- ½ szklanki pokrojonej w kostkę czerwonych chilli
- 3 szklanki wody
- 1 szklanka białego octu winnego
- 2 cytryny
- przekrojone na połówki
- 3 gałązki świeżego rozmarynu
- 4 szklanki cukru
- 2 łyżeczki soli
- 1 opakowanie płynnej pektyny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Gotuj paprykę w wodzie z octem, cytrynami i rozmarynem przez 20 min, aż zmięknie. Odsącz przez sitko i zachowaj płyn. Usuń cytryny i rozmaryn, wlej do garnka płyn, w którym gotowała się papryka i dodaj połowę papryki, cukier oraz sól. Doprowadź do wrzenia na małym ogniu i gotuj przez 10 min. Wmieszaj pektynę, zdejmij naczynie z ognia i rozłóż płynną paprykową galaretkę do przygotowanych wyparzonych słoików.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W