Endywia z cebulką
Oceń przepis:
Przygotował:
Anne Burrell
- Seria kulinarna:
- Sekrety szefowej kuchni (odc. 13)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- ½ filiżanki startego sera pecorino
- ½ filiżanki uprażonych orzechów laskowych
- 2 łyżki posiekanej natki
- 1 główka endywii
- umytej
- osuszonej
- pokrojonej na kawałki wielkości kęsa
- oliwa extra vergine wysokiej jakości
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W misce połącz ocet winny, wodę, sól, cukier i sos tabasco, zamieszaj. Dodaj cebulowe krążki i odstaw przynajmniej na godzinę. Ser pecorino, orzechy laskowe i natkę umieść w malakserze i grubo zmiel, używając funkcji pulsacyjnej. Połącz endywię, orzechowo-serową posypkę i marynowaną cebulę. Dopraw płynem z marynaty, oliwą i solą. Sałatkę podawaj do kurczaka po mediolańsku (patrz osobny przepis).
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W