Enchilady z chorizo
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Wolny tydzień Chucka (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Składniki:chorizo:
1 kg mielonej wieprzowiny
¼ filiżanki czerwonego octu winnego
1 łyżka mielonej wędzonej papryki
1 łyżka mielonej kolendry
1 łyżka mielonego kminu rzymskiego
1 ząbki czosnku, zmiażdżone
kilka pędów świeżego oregano, posiekanych
2 chili guajillo, namoczone i pozbawione nasion
1 chili ancho, namoczona i pozbawiona nasion
1 łyżeczka soli
świeżo zmielony pieprz
2 łyżki oliwy
do podania:
tortille
odsmażana fasolka
sałatka pico de gallo
ser queso fresco (lub świeży miękki ser kozi, feta lub ricotta)
Przygotowanie:
Chorizo: w blenderze łaczymy wieprzowinę z octem, papryką, kolendrą, kminem, czosnkiem, oregano i chili. Doprawiamy solą i pieprzem. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy mięso około 10 minut. W razie potrzeby dodajemy trochę wody. Podajemy wieprzowinę w tortillach, z odsmażaną fasolą, pico de gallo i serem. Pod koniec smażenia dodajemy trochę salsy i sera do mięsa, żeby je nawilżyć.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W