Domowe tortille
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Wolny dzień Chucka (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Pieczywo
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
- Ilość osób:
- 12
Przygotowanie:
Składniki:2 szklanki drobnej mąki kukurydzianek (Masa Harina) (500 ml)
1½ szklanki wody (375 ml)
1 łyżeczka soli (5 ml)
Przygotowanie:
Mieszamy wszystkie składniki. Zagniatamy ciasto. Odrywamy kawałki wielkości piłki golfowej. Rozpłaszczamy rękoma na krążki. Układamy krążki pojedynczo pomiędzy dwiema warstwami folii plastikowej. Uderzając dnem ciężkiej patelni rozbijamy na placki. Podpiekamy na suchej, mocno rozgrzanej patelni żeliwnej po 30 sekund z każdej strony. Odkładamy w ciepłe miejsce. Uwaga: zamiast rozbijać patelnią, możemy użyć praski do tortilli.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W