Czosnkowy bukiet warzyw
Oceń przepis:
Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
- Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
Przygotowanie:
Składniki:12-18 oczyszczonych młodych marchewek
1 zielona pokrojona w plasterki cukinia
1 żółta pokrojona w plasterki cukinia
2 łyżki masła
2 drobno posiekane ząbki czosnku
skórka starta z połowy cytryny
2 garści groszku śnieżnego w strączkach
sól
trochę posiekanych ziół (natka pietruszki lub estragon)
Przygotowanie:
Marchewki i cukinie gotować w osolonym wrzątku przez 3 minuty. Odcedzić, włożyć z powrotem do garnka, dodać masło, czosnek, skórkę z cytryny i obsmażyć przez chwilę. Dodać groszek, wymieszać, przykryć i dusić kilka minut. Posolić, posypać ziołami, podawać.
© Annabel Langbein
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W