Czekoladowo-kokosowa krajanka
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Pyszne weekendy Billa (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Ilość osób:
- 20
Składniki:
- 100 g masła
- 250 g wiórków kokosowych
- 220 g cukru
- 2 lekko ubite jajka
- 150 g posiekanej gorzkiej czekolady dobrej jakości
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Wyłóż formę o wymiarach 20 x 30 cm papierem do pieczenia. W małym rondlu rozpuść masło i odstaw, by ostygło. W dużej misce połącz wiórki kokosowe z cukrem. Dodaj rozpuszczone masło i lekko ubite jajka. Wymieszaj. Na koniec dodaj czekoladę. Wyłóż miksturę do formy. Lekko ugnieć i piecz 20 minut lub do czasu, gdy stężeje. Po wyjęciu z piekarnika studź krajankę 5 minut. Pokrój w prostokąty i przełóż je na kratkę do studzenia ciast.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W