Czekoladowo-kokosowa krajanka

Czekoladowo-kokosowa krajanka
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Pyszne weekendy Billa (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Ilość osób:
20

Składniki:

  • 100 g masła
  • 250 g wiórków kokosowych
  • 220 g cukru
  • 2 lekko ubite jajka
  • 150 g posiekanej gorzkiej czekolady dobrej jakości

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Wyłóż formę o wymiarach 20 x 30 cm papierem do pieczenia. W małym rondlu rozpuść masło i odstaw, by ostygło. W dużej misce połącz wiórki kokosowe z cukrem. Dodaj rozpuszczone masło i lekko ubite jajka. Wymieszaj. Na koniec dodaj czekoladę. Wyłóż miksturę do formy. Lekko ugnieć i piecz 20 minut lub do czasu, gdy stężeje. Po wyjęciu z piekarnika studź krajankę 5 minut. Pokrój w prostokąty i przełóż je na kratkę do studzenia ciast.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA