Clafoutis z brzoskwiniami
Oceń przepis:
Przygotował:
James Martin
- Seria kulinarna:
- James Martin: francuska przygoda (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 50 g mąki pszennej
- 100 ml tłustej śmietanki
- 2 jajka, ubite
- 3 brzoskwinie, wypestkowane, przekrojone na 4 części, ze skórą
- kawałek masła
- 200 ml bitej śmietany
- 1 łyżka pasty z ziaren wanilii
- cukier puder do podania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
- Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.
- Kwadratowe naczynie żaroodporne wysmarować masłem.
- Jajka ubijać ze śmietanką i mąką, aż znikną wszystkie grudki. Wlać do naczynia. Na wierzchu ułożyć kawałki brzoskwini.
- Piec przez 15-18 minut.
- Bitą śmietanę wymieszać z wanilią. Clafoutis podawać ze śmietaną posypane cukrem pudrem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Desery
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W