Ciepła sałatka śródziemnomorska

Ciepła sałatka śródziemnomorska
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki

Przygotowanie:


Składniki:
½ - 1 filiżanka oliwy
pół pokrojonej czerwonej papryki bez nasion
pół pokrojonej zielonej papryki bez nasion
pół pokrojonej żółtej papryki bez nasion
pół bakłażana pokrojonego w kostkę
cukinia pokrojona wzdłuż
imbir ze skórką
pieprz i sól morska
pół filiżanki prażonych orzeszków piniowych
łyżeczka świeżego oregano
filiżanka liści bazylii
filiżanka natki pietruszki
pół filiżanki czarnych oliwek bez pestek
filiżanka fety
pół łyżki kaparów
oliwa albo olej z orzechów włoskich
ocet balsamiczny

Przygotowanie:
Na rozgrzanej patelni podsmażyć orzeszki piniowe z czosnkiem. Bakłażana, cukinię i paprykę skropić oliwą, przyprawić solą, pieprzem i upiec na grillu. Po upieczeniu przełożyć do miski i dodać kapary, oliwki, zioła, fetę i orzeszki piniowe. Skropić octem balsamicznym i oliwą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA