Ciasto kruche
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Martha piecze (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
Składniki:
- 2 ½ miarki mąki
- 1 łyżeczka soli
- 230 gramów zimnego pokrojonego masła
- ¼ lub ½ marki zmrożonej wody
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wsypać mąkę i sól do miski. Wszystkie składniki powinny być zimne. Dodać kawałki masła i mieszać mikserem przez 10 sekund, aż składniki się połączą (jeśli zagniatamy ciasto ręcznie wsypujemy suche składniki do dużej miski, dodajemy masło i zagniatamy ciasto za pomocą dwóch noży).
Powoli dodajemy zmrożoną wodę. Cały czas mieszamy. Ciasto powinno być zwarte, nie może
Powoli dodajemy zmrożoną wodę. Cały czas mieszamy. Ciasto powinno być zwarte, nie może
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W