Ciasteczka z rodzynkami
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 24)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
Składniki:
- łyżeczka masła
- 100 g miałkiego cukru
- 100 ml wody
- 50 g rodzynek sułtańskich
- 1 torebka herbaty chai
- 225 g masła
- 85 g mąki pełnoziarnistej
- 85 g mielonych migdałów
- 275 g cukru pudru
- 6 białek (55 g)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zagotować wodę z cukrem, herbatą i rodzynkami. Odstawić. Stopić masło. Białka roztrzepać widelcem. Dodać mąkę i mielone migdały. Wymieszać. Dolać masło. Rozmieszać. Schłodzić ciasto w lodówce. Napełnić foremki. Na wierzchu ułożyć odsączone rodzynki. Piec 12 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W