Ciasteczka z chili, figami i kakao

Ciasteczka z chili, figami i kakao
Oceń przepis:
33 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 53)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 1 filiżanka suszonych fig moczonych przez kilka godzin w soku z pomarańczy
  • 1 filiżanka surowego kakao
  • 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego albo nasiona z 1 laski wanilii
  • pół filiżanki surowego kakao do obtoczenia

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Figi odcedzić (płyn zachować). Rozdrobnić w blenderze na gładką masę razem z kakao, pieprzem i wanilią. Uformować niewielkie kulki, obtaczać w kakao. Przed podaniem schłodzić.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA