Ciasteczka z chili, figami i kakao
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 53)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 1 filiżanka suszonych fig moczonych przez kilka godzin w soku z pomarańczy
- 1 filiżanka surowego kakao
- 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego albo nasiona z 1 laski wanilii
- pół filiżanki surowego kakao do obtoczenia
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Figi odcedzić (płyn zachować). Rozdrobnić w blenderze na gładką masę razem z kakao, pieprzem i wanilią. Uformować niewielkie kulki, obtaczać w kakao. Przed podaniem schłodzić.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W