Chutney z wiśni i pinot noir
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz 2 (odc. 22)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przetwory
Składniki:
- 240 g suszonych wiśni
- 480 ml pinot noir
- 100 g brązowego cukru
- 1 obrana i drobno posiekana czerwona cebula
- 2 łyżki tartego, świeżego imbiru
- szczypta soli
- 120 ml octu z czerwonego wina
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wrzuć wszystkie składniki do rondelka i doprowadź do wrzenia na małym ogniu. Gotuj, aby odparować płyn i pogłębić aromat składników. Gdy większość płynu odparuje, a chutney zgęstnieje, jest gotowe. Przechowuj w lodówce.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przetwory
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W