Chrupiące ciasteczka – brandy snaps
Oceń przepis:
Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
- Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Ilość osób:
- 1
Składniki:
- 50 gramów masła, pokrojonego
- ½ szklanki miękkiego, brązowego cukru
- 3 łyżki „złotego” syropu
- ½ szklanki mąki
- ½ łyżeczki mielonego imbiru
Do podania (opcjonalnie):
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 180°C z termoobiegiem. Trzy blachy wyłożyć papierem do pieczenia. Masło, cukier, „złoty” syrop połączyć w garnku i gotować na średnim ogniu, mieszając, aż wszystko się rozpuści. Odstawić na 5 minut.
Po przestudzeniu dodać mąkę i imbir, wymieszać. Nakładać po łyżeczce na przygotowane blachy. Zostawiać dużo miejsca wokół. Piec 5 minut, aż zaczną bulgotać i nabiorą złocistego koloru. Wyjąć z piekarnika i zostawić do wystygnięcia. Jeśli przestaną być plastyczne, wstawić na minutę do piekarnika. Przechowywać w hermetycznym pojemniku, przedzielone papierem do pieczenia. Podawać z bitą śmietaną, świeżymi owocami i cukrem pudrem.
Po przestudzeniu dodać mąkę i imbir, wymieszać. Nakładać po łyżeczce na przygotowane blachy. Zostawiać dużo miejsca wokół. Piec 5 minut, aż zaczną bulgotać i nabiorą złocistego koloru. Wyjąć z piekarnika i zostawić do wystygnięcia. Jeśli przestaną być plastyczne, wstawić na minutę do piekarnika. Przechowywać w hermetycznym pojemniku, przedzielone papierem do pieczenia. Podawać z bitą śmietaną, świeżymi owocami i cukrem pudrem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W