Chrupiąca brukselka
Oceń przepis:
Przygotował:
Claire Robinson
- Seria kulinarna:
- Wystarczy 5 składników (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Składniki:
- 2 grube plastry boczku
- brukselka
- 2 jabłka Granny Smith
- kilka orzechów włoskich
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Boczek kroimy na małe paseczki. Pieczemy je na blasze przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Odcinamy głąby z brukselki i przekrawamy każdą główkę na pół. Po 10 minutach zdejmujemy boczek z blachy i osączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Na pozostały na blasze tłuszcz wykładamy brukselkę. Przyprawiamy ją solą i pieprzem i pieczemy przez 20 minut w tej samej temperaturze co boczek. Prażymy na patelni obrane z łupin orzechy. Oczyszczamy jabłka z gniazd nasiennych i kroimy je w grubą kostkę. Upieczoną brukselkę przekładamy do miski, dodajemy pokrojone jabłka, orzechy i usmażone paseczki boczku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W