Chrupiąca brukselka

Chrupiąca brukselka
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Claire Robinson

Seria kulinarna:
Wystarczy 5 składników (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Boczek kroimy na małe paseczki. Pieczemy je na blasze przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Odcinamy głąby z brukselki i przekrawamy każdą główkę na pół. Po 10 minutach zdejmujemy boczek z blachy i osączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Na pozostały na blasze tłuszcz wykładamy brukselkę. Przyprawiamy ją solą i pieprzem i pieczemy przez 20 minut w tej samej temperaturze co boczek. Prażymy na patelni obrane z łupin orzechy. Oczyszczamy jabłka z gniazd nasiennych i kroimy je w grubą kostkę. Upieczoną brukselkę przekładamy do miski, dodajemy pokrojone jabłka, orzechy i usmażone paseczki boczku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA