Cantucini migdałowo-czekoladowe z nutą pomarańczową
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- ABC GOTOWANIA 2 (odc. 12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
Składniki:
- 100 g migdałów
- 100 g dobrej gorzkiej czekolady
- 1 opakowanie cukru wanilinowego
- 250 g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 150 g cukru
- szczypta soli
- 2 jaja
- 100 g masła
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodajemy resztę składników i zagniatamy jednolite ciasto. Formujemy bochenek o szerokości ok. 4 cm i wysokości 1,5 cm. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok.15 minut. Wyciągamy, lekko studzimy i kroimy na ok. 1 cm kromki. Z powrotem układamy na blasze i suszymy jeszcze 10 minut w piekarniku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W