Bruschetta z oliwkami Matta
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Mathew Hayden na domowym gruncie (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 ciabatta albo inny włoski chleb ze skórką
- 4 pokrojone w kostkę pomidory
- 1 drobno posiekana
- czerwona cebula
- 1 miarka oliwek kalamata
- pokrojonych w plasterki
- 1 drobno posiekana gałązka bazylii
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 2 drobno posiekane ząbki czosnku
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Polej cebulę sokiem z cytryny. Na suchej patelni upraż ząbki czosnku, aż będą złociste. Wymieszaj w miseczce pomidory, oliwki, cebulę, bazylię, czosnek. Dopraw solą i pieprzem. Ukrój 4 grube kromki chleba. Upiecz pod grillem na złocistobrązowo. Wystudź, nałóż mieszankę warzyw. Polej oliwą i octem. Podawaj natychmiast.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W