Bielmik w stylu azjatyckim

Bielmik w stylu azjatyckim
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Mitch i Matt idą na ryby
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Cebulę drobno posiekać i przełożyć do wysokiego garnka. Dodać pomidory, imbir, cukier, rozgnieciony czosnek, ocet i chilli. Gotować na średnim ogniu przez ok. pół godziny, aż nieco zgęstnieje.
Rozgrzać olej we frytkownicy. Przed smażeniem rybę ponacinać. Następnie obtoczyć ją w mące i skrobi, a potem wrzucić do frytkownicy. Smażyć jakieś 5-8 minut, aż będzie złocista i przełożyć na talerz. Podawać z dodatkiem sosu z pomidorów i ćwiartką cytryny.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA