Bielmik w stylu azjatyckim
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Mitch i Matt idą na ryby
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
Składniki:
- 1 cały bielmik
- 1 duża cebula
- 3 pomidory pokrojone na drobne cząstki
- ok. 4-5 cm kawałek imbiru
- obrany ze skórki i pokrojony w słupki
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki octu z czerwonego wina
- 7 łyżek cukru
- 2 papryczki chili
- mąka
- skrobia ziemniaczana
- ćwiartka cytryny
- olej roślinny (do smażenia)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Cebulę drobno posiekać i przełożyć do wysokiego garnka. Dodać pomidory, imbir, cukier, rozgnieciony czosnek, ocet i chilli. Gotować na średnim ogniu przez ok. pół godziny, aż nieco zgęstnieje.
Rozgrzać olej we frytkownicy. Przed smażeniem rybę ponacinać. Następnie obtoczyć ją w mące i skrobi, a potem wrzucić do frytkownicy. Smażyć jakieś 5-8 minut, aż będzie złocista i przełożyć na talerz. Podawać z dodatkiem sosu z pomidorów i ćwiartką cytryny.
Rozgrzać olej we frytkownicy. Przed smażeniem rybę ponacinać. Następnie obtoczyć ją w mące i skrobi, a potem wrzucić do frytkownicy. Smażyć jakieś 5-8 minut, aż będzie złocista i przełożyć na talerz. Podawać z dodatkiem sosu z pomidorów i ćwiartką cytryny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W