Biały omlet z zielonymi szparagami i serem bursztyn

Biały omlet z zielonymi szparagami i serem bursztyn
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Gieno Mientkiewicz

Seria kulinarna:
Przez dziurkę od sera 2 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie

Składniki:

  • 3 białka
  • 1 łyżeczka mąki
  • 1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • masło do smażenia
  • sól
  • ½ pęczka zielonych szparagów
  • 1 plaster sera bursztyn

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Szparagi zblanszować na półtwardo. Białka ubić z odrobiną soli, dodać mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną. Całość delikatnie wymieszać i wlać na rozgrzaną patelnię ze stopionym masłem.
Omlet przewrócić, ułożyć na nim szparagi, położyć ser, zawinąć w otwartą kopertę, przykryć pokrywką i dosmażyć.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA