Batoniki muesli z morelami i wiórkami kokosowymi

Batoniki muesli z morelami i wiórkami kokosowymi
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 49)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 1 filiżanka płatków owsianych
  • 1 filiżanka wiórków kokosowych
  • pół filiżanki zarodków pszenicy
  • pół filiżanki sezamu
  • pół filiżanki ziarna słonecznika
  • pół filiżanki pestek dyni
  • pół filiżanki siemienia lnianego
  • 1 filiżanka suszonych moreli
  • 1 filiżanka oleju kokosowego
  • 1 filiżanka miodu albo syropu ryżowego
  • 1 filiżanka tahiny

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na dużej patelni uprażyć płatki, wiórki, zarodki pszenicy, sezam, ziarna słonecznika i pestki dyni. Ostudzić i dodać siemię. Przełożyć do blendera, dołożyć morele i rozdrobnić dodając olej, syrop ryżowy i tahinę. Rozdrabniać, aż powstanie gładka masa. Przełożyć do natłuszczonej formy i dobrze ugnieść. Pokroić przed pieczeniem. Piec w temperaturze 180°C przez 10 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA