Batoniki muesli z morelami i wiórkami kokosowymi
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 49)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 1 filiżanka płatków owsianych
- 1 filiżanka wiórków kokosowych
- pół filiżanki zarodków pszenicy
- pół filiżanki sezamu
- pół filiżanki ziarna słonecznika
- pół filiżanki pestek dyni
- pół filiżanki siemienia lnianego
- 1 filiżanka suszonych moreli
- 1 filiżanka oleju kokosowego
- 1 filiżanka miodu albo syropu ryżowego
- 1 filiżanka tahiny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na dużej patelni uprażyć płatki, wiórki, zarodki pszenicy, sezam, ziarna słonecznika i pestki dyni. Ostudzić i dodać siemię. Przełożyć do blendera, dołożyć morele i rozdrobnić dodając olej, syrop ryżowy i tahinę. Rozdrabniać, aż powstanie gładka masa. Przełożyć do natłuszczonej formy i dobrze ugnieść. Pokroić przed pieczeniem. Piec w temperaturze 180°C przez 10 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W