80.dressing z niebieskiego sera dojrzewającego
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Sobota w kuchni (odc.80)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Przygotowanie:
Składniki dressingu
50g pokruszonego, niebieskiego sera dojrzewającego typu rokfor (część należy odłożyć do posypania cykorii)
2 łyżki stołowe octu z białego wina lub cydru
3 łyżki stołowe oleju z orzechów włoskich lub laskowych
3 łyżki stołowe oleju słonecznikowego
nieco soku z cytryny
sól i świeżo zmielony, czarny pieprz do smaku
Składniki sałatki
liście z 2 cykorii
Przygotowanie
Wszystkie składniki dressingu zmiksować w robocie kuchennym. Dolać dość soku z cytryny, żeby zaostrzyć smak. Doprawić solą i pieprzem. Liście cykorii ułożyć na półmisku, posypać pokruszonym serem i polać dressigiem. Podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W