03.babeczki z pastą z marakui
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Sobota w kuchni (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Ilość osób:
- 8
Przygotowanie:
Na babeczki1 łyżka cukru pudru
310g mąki
1½ łyżki proszku do pieczenia
szczypta soli
250ml mleka
30g masła, roztopionego
Na pastę z marakui
2 jajka
125ml miąższu z marakui
80g drobnego cukru
60g masła, miękkiego
Przygotowanie,/b>
Zacznij od babeczek. Rozgrzej piekarnik do 220C. Przesiej cukier puder, mąkę i proszek do pieczenia do miski, dodaj sól, mleko i masło i wyrób ciasto. Rozwałkuj je na grubość 3cm, następnie szklanką wytnij koła o średnicy jakiś 5cm. Przełóż je na natłuszczoną blachę do pieczenia. Piecz przez 8-10 minut, aż nabiorą złotego koloru. Teraz pasta z marakui. Wymieszaj jajka, miąższ z marakui i cukier w misce, następnie postaw ją nad garnkiem z gotującą się wodą. Energicznie mieszaj drewnianą łyżką przez 8 minut, aż masa zgęstnieje, potem zdejmij miskę z garnka i dodaj masła. Wymieszaj i odstaw, żeby ostygło. Podawaj z ciepłymi babeczkami i bitą śmietaną.
© Bill Granger
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Ciasta i ciasteczka
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W