Zielony ryż z kolendrą

Zielony ryż z kolendrą
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.65)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W małym garnku, na średnim ogniu zrumienić cebulę i czosnek na oliwie. Mieszać, aż zmięknie, wsypać ryż. Dokładnie wymieszać, żeby oliwa pokryła ziarnka ryżu. Wlać wodę lub wywar, włożyć listek laurowy i posolić. Zagotować, zamieszać i przykryć szczelną przykrywką. Zmniejszyć ogień. Gotować na wolnym ogniu aż ryż wchłonie cały płyn, ok. 15 minut. Wymieszać ryż widelcem, dodać kolendrę i jeszcze raz zamieszać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA