Trufle kokosowe

Trufle kokosowe
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 43)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

  • półtorej filiżanki świeżych albo suszonych daktyli bez pestek
  • filiżanka pistacji (można zastąpić je orzechami włoskimi, pekanowych, makadamiami albo migdałami)
  • pół filiżanki wiórków kokosowych
  • kilka kropili wody różanej albo pomarańczowej
  • łyżka surowego kakao do obtaczania

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Wszystkie składniki trufli zmiksować. Formować małe kulki i obtaczać je w kakao.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA