Tłuczone ziemniaki z chrzanem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.62)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 8 małych lub 4 duże ziemniaki Yukon ze skórką
- umyte i pokrojone na ćwiartki
- 250 ml mleka
- 110 g masła
- 2 czubate łyżki chrzanu
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ugotować ziemniaki na parze, aż będą miękkie (ok. 15-20 minut). W międzyczasie podgrzać mleko, masło i chrzan w małym rondlu. Włożyć ziemniaki do miski, wlać gorące mleko i dobrze utłuc tłuczkiem. Doprawić solą i pieprzem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W