Szaszłyk z krewetek
Oceń przepis:
Przygotował:
Ricardo Larrivee
- Seria kulinarna:
- Ricardo i przyjaciele (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 450 g surowych krewetek
- skórka otarta z 1 cytryny
- 1 ząbek czosnku
- zmiażdżony
- 2 łyżki oliwy
- 1 szczypta chili
- sól i pieprz
- 6 drewnianych szpikulców
- moczonych w wodze 30 min
- 1 cytryna pokrojona w 6 cząstek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W naczyniu połącz krewetki, skórkę z cytryny, oliwę i chili. Nadziej krewetki na szpikulce, dopraw solą i pieprzem. Włóż do lodówki na 10 minut. Rozgrzej grill lub patelnię grillową. Grilluj szaszłyki w wysokiej temperaturze około 1 minuty z każdej strony. Podaj z cząstką cytryny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W