Sos szpinakowy
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.119)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cebula
- obrana i drobno posiekana
- 2 ząbki czosnku
- obrane i drobno posiekane
- 0,5 kg liści szpinaku
- umytych
- 1/2 szklanki białego wina
- 1/2 szklanki bulionu z kurczaka
- sól morska i świeżo mielony czarny pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Usmaż cebulę i czosnek na oliwie w średnio nagrzanym rondlu aż cała kuchnia napełni się wspaniałym zapachem. Dodaj szpinak, wino i bulion. Smaż krótko, aż liście szpinaku zmiękną. Zmiel je na puree posługując się ręcznym blenderem, mikserem lub malakserem. Na koniec przypraw sos do smaku solą i pieprzem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W