Sos koperkowy do wędzonego łososia
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Mali producenci wchodzą na rynek (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
Składniki:
- 15 g cukru
- 80 g musztardy Dijon
- 200 ml octu z czerwonego wina
- 400 ml oliwy
- sól i świeżo zmielony pieprz
- 2 łyżki posiekanego koperku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W misce trzepaczką wymieszać cukier, ocet i musztardę. Wlewać oliwę małym strumyczkiem, cały czas mieszając trzepaczką, aż sos będzie gładki i gęsty. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać z koperkiem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W