Sos jabłkowy z rozmarynem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz 2 (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
Składniki:
- 4 łyżki oliwy
- 4 obrane cebule
- pokrojone w piórka
- 4 miejscowe jabłka
- bez gniazd nasiennych
- pokrojone w kawałki
- 60 ml octu z cydru
- 1 łyżka suszonego rozmarynu
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W rondlu rozgrzej oliwę, wrzuć cebulę. Smaż, mieszając od czasu do czasu, aż będzie złocistobrązowa. Dorzuć jabłka i rozmaryn, wlej ocet, dopraw solą i pieprzem. Starannie wymieszaj. Duś, aż jabłka zmiękną. Podawaj ciepły albo przechowuj w lodówce i podawaj zimny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W