Słodko-słona mieszanka podróżna
Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Składniki:
- 1 szklanka całych migdałów
- 1 szklanka niesolonych orzechów arachidowych
- ½ szklanki łuskanych niesolonych nasion dyni
- ¼ szklanki niesolonych nasion słonecznika
- 3 łyżki syropu klonowego
- 1 łyżeczka soli selerowej
- ½ łyżeczki gruboziarnistej soli morskiej
- ½ łyżeczki mielonego kminu
- ¼ łyżeczki mielonego cynamonu
- ½ szklanki rodzynek
- ½ szklanki suszonej żurawiny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Nagrzej piekarnik do 190 stopni C i wyłóż blachę do pieczenia pergaminem. Wymieszaj migdały, orzechy arachidowe, nasiona dyni i słonecznika z syropem klonowym, solą selerową i morską oraz kminem i cynamonem. Rozsyp mieszankę równą warstwą na blasze i piecz 12 minut, aż się upraży. W połowie pieczenia przemieszaj orzechy. Jeszcze gorące wymieszaj z rodzynkami i żurawiną. Ostudź i przechowuj w hermetycznym pojemniku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W