Salsa z grillowanej kukurydzy i czerwonej cebuli
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.46)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
Składniki:
- 3 łyżki oliwy
- 4 kolby kukurydzy
- 1 czerwona cebula
- pokrojona na grube plastry
- 2 pomidory
- bez skórki
- posiekane
- skórka i sok z 2 limonek
- garść liści kolendry
- posiekanych
- 1 chili
- posiekana
- 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozpal grill. Posmaruj oliwą kolby kukurydzy i plastry cebuli, dopraw solą i pieprzem. Ułóż warzywa na ruszcie i piecz, aż będą miejscami ciemnobrązowe, a cebula zmięknie. Posiekaj plastry cebuli i włóż do dużej miski. Okrój ziarno kukurydzy i dodaj do kukurydzy razem z pozostałymi składnikami. Dokładnie wymieszaj, podawaj np. z burgerami jagnięcymi.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W