Salsa z grillowanej kukurydzy i czerwonej cebuli

Salsa z grillowanej kukurydzy i czerwonej cebuli
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.46)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty

Składniki:

  • 3 łyżki oliwy
  • 4 kolby kukurydzy
  • 1 czerwona cebula
  • pokrojona na grube plastry
  • 2 pomidory
  • bez skórki
  • posiekane
  • skórka i sok z 2 limonek
  • garść liści kolendry
  • posiekanych
  • 1 chili
  • posiekana
  • 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozpal grill. Posmaruj oliwą kolby kukurydzy i plastry cebuli, dopraw solą i pieprzem. Ułóż warzywa na ruszcie i piecz, aż będą miejscami ciemnobrązowe, a cebula zmięknie. Posiekaj plastry cebuli i włóż do dużej miski. Okrój ziarno kukurydzy i dodaj do kukurydzy razem z pozostałymi składnikami. Dokładnie wymieszaj, podawaj np. z burgerami jagnięcymi.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA