Sałatka z rukwi wodnej, cebuli i rzodkiewek

Sałatka z rukwi wodnej, cebuli i rzodkiewek
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki

Składniki:

  • 1 pęczek rukwi wodnej
  • umytej i osuszonej
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • umytych i pokrojonych w plasterki
  • ½ cebuli
  • pokrojone w plasterki
  • oliwa z pierwszego tłoczenia
  • czerwony ocet winny
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Włożyć rukiew do dużej salaterki, posypać plasterkami rzodkiewek i cebuli. Polać oliwą i octem winnym, doprawić do smaku solą, pieprzem, i dokładnie wymieszać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA