Sałatka z paluszków krabowych
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- ABC GOTOWANIA 4 (odc. 15)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania na karnawał i imprezę
Składniki:
- 1 op. paluszków krabowych
- 1 ogórek
- 2 szklanki ugotowanego makaronu typu ryż
- sól
- pieprz
- koperek
- ½ czerwonej papryki
- skórka z cytryny
- majonez
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Paluszki krabowe kroimy drobno.
Ogórka obieramy, wycinamy pestki i kroimy w drobną kostkę.
Paprykę czyścimy i kroimy w kostkę podobnej wielkości jak ogórek.
Koperek szatkujemy.
Ugotowany i wystudzony makaron wrzucamy do miski, dodajemy paprykę, ogórek, paluszki krabowe, poszatkowany koperek, skórkę z cytryny i doprawiamy wszystko solą i pieprzem.
Na koniec dodajemy 2-3 łyżki majonezu i mieszamy. Sałatka najlepiej smakuje schłodzona.
Ogórka obieramy, wycinamy pestki i kroimy w drobną kostkę.
Paprykę czyścimy i kroimy w kostkę podobnej wielkości jak ogórek.
Koperek szatkujemy.
Ugotowany i wystudzony makaron wrzucamy do miski, dodajemy paprykę, ogórek, paluszki krabowe, poszatkowany koperek, skórkę z cytryny i doprawiamy wszystko solą i pieprzem.
Na koniec dodajemy 2-3 łyżki majonezu i mieszamy. Sałatka najlepiej smakuje schłodzona.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na karnawał i imprezę
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W