Sałatka z fenkułem, fasolą i granatem
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 23)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
Składniki:
- łyżka czerwonego octu winnego
- łyżeczka melasy z granatem
- 3 łyżki oliwy
- 1 szalotka
- ząbek czosnku
- łyżka świeżego tymianku
- szczypta soli
- 1 bulwa fenkułu
- 2 łyżki oliwy
- łyżeczka soli morskiej
- puszka fasolki
- pęczek rukoli
- ziarna granatu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zrobić dressing - wymieszać ocet i melasę. Następnie ciągle mieszając wlać oliwę. Dodać resztę składników. Odstawić, żeby smaki się połączyły. Fenkuł ułożyć na blasze do pieczenia. Skropić oliwą. Przyprawić solą. Piec przez 20 minut w temperaturze 180°C. Ostudzić i przełożyć na półmisek. Wymieszać fasolę, rukolę i ziarna granatu. Polać dressingiem. Przełożyć sałatkę na przygotowany wcześniej fenkuł.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W