Sałatka z cykorii z rodzynkami i waniliowym winegretem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Sałatka4 cykorie, pokrojone w cienkie plasterki
1 szklanka sporych rodzynek
szczypta soli i pieprzu
Winegret
1 szklanka oliwy z oliwek extra virgin
½ szklanki białego octu winnego
2 łyżki miodu
1 ½ łyżki ekstraktu waniliowego
1 łyżka musztardy dijońskiej
szczypta soli i pieprzu
Przygotowanie
Przygotuj winegret. Wymieszaj wszystkie składniki, aż otrzymasz gładki, gęsty płyn. Można to zrobić ręcznym blenderem, w stojącym blenderze, lub nawet w misce tradycyjną trzepaczką. Ja najbardziej lubię ręczny blender. Najłatwiej się go myje. Przygotuj sałatkę. Wymieszaj cykorię i rodzynki. Dodaj kilka łyżek dressingu i dopraw do smaku solą i pieprzem. To naprawdę jest takie proste!
© Michael Smith
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W