Ryż w stylu japońskim
Oceń przepis:
Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
- Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
Przygotowanie:
Składniki:2 ząbki czosnku, starte na tarce o bardzo drobnych oczkach lub roztarte z odrobiną soli
2 szklanki ryżu do sushi
3 szklanki wody
1 łyżka masła
spora szczypta soli
2 łyżeczki sosu sojowego
do podania:
prażona cebulka
natka pietruszki
Przygotowanie:
Wszystkie składniki umieścić w rondlu. Podgrzewać mieszając. Przykryć i zagotować. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień na minimalny. Zamieszać, ponownie przykryć i gotować dokładnie 12 minut. Zgasić ogień i pozostawić pod przykryciem na 15 minut. Podawać z prażoną cebulką i natką pietruszki.
© Annabel Langbein
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W