Ryż pomidorowy
Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
Składniki:
- 6 szklanek wody
- 1 liść laurowy
- 1 łyżka soli
- 1½ szklanki ryżu basmati
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- ½ szklanki drobno posiekanych pomidorów
- ½ szklanki drobno posiekanej dymki
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zagotuj wodę z liściem laurowym i solą. Przepłucz ryż na sitku o drobnych oczkach i wsyp do wody. Gotuj ryż bez przykrycia przez 10 minut. Odcedź ugotowany ryż i wsyp z powrotem do garnka. Podgrzewając na małym ogniu, wymieszaj go z koncentratem i oliwą. Dodaj posiekane pomidory i dymkę, wymieszaj. Dopraw do smaku. Podawaj na ciepło albo w temperaturze pokojowej.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W