Ryba z frytkami

Ryba z frytkami
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 16)
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ziemniaki umyć i pokroić w kostkę. Rozłożyć na blasze. Dodać czosnek. Skropić oliwą i osolić. Piec przez 20-30 minut w temperaturze 200°C. Jajka roztrzepać i przyprawić. Przygotować mąkę i mleko. Zanurzyć rybę w mące, jajku i bułce tartej. Zanim ziemniaki będą upieczone, przygotować rybę. Rozgrzać oliwę na patelni. Smażyć filety przez 2 minuty z każdej strony. Przyprawić. Odsączyć na papierowym ręczniku. Podawać rybę z frytkami i sałatką z nasturcji. Można dodać dobrej jakości majonez.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA