Ryba pod kruszonką
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz 2 (odc. 17)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 4 filety z białej ryby podzielone na dwa równe kawałki
- 100 g tartej bułki
Jeden lub więcej z poniższych dodatków:
- musztarda dijon
- pesto z bazylii
- oliwa
- chrzan
- tapenade
- sos pomidorowy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 175°C. Ułóż kawałki ryby w odpowiednim naczyniu żaroodpornym. Każdy dopraw solą i pieprzem. Na filetach rozsmaruj wybrany dodatek. Przykryj grubą warstwą tartej bułki. Piecz przez 12-15 minut, aż mięso się upiecze i łatwo rozpada na kawałki, gdy wbijesz nóż.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W