Risotto z kaszy z potrawką z dzika

Risotto z kaszy z potrawką z dzika
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.90

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Udziec oczyść z powięzi i przypraw i obsmaż. Przełóż do szybkowaru i dodaj 3 ząbki czosnku i ½ posiekanej cebuli. Zalej mięso winem i ¼ bulionu i gotuj do momentu aż zacznie się rozpadać.
W 1/3 pozostałego gorącego bulionu namocz borowiki. 2 ząbki czosnku i resztę cebuli posiekaj i zeszklij na 1/3 masła. Dodaj kaszę i lekko obsmaż. Podlej kaszę bulionem (tyle by była przykryta) i gotuj do momentu wchłonięcia płynu. Dodaj namoczone grzyby i gotując dalej podlewaj bulionem spod grzybów, a następnie zwykłym do momentu aż kasza będzie miękka. Wyjmij ugotowane mięso z szybkowaru, dopraw. Sos zredukuj i również dopraw miodem, liściem laurowym i zielem angielskim. Wymieszaj mięso z sosem. Kaszę wykończ masłem, tartym serem i kostką z pomidorów. Na talerzu ułóż potrawkę, na to ułóż kaszę.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA