Rabarbar i krem z pomarańczy i sera mascarpone
Oceń przepis:
Przygotował:
Gary Rhodes
- Seria kulinarna:
- Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- 350 g rabarbaru
- 2 łyżki stołowe miałkiego cukru
- 3 łyżki stołowe wody
- 75 g miałkiego cukru
- 3 żółtka
- 3 łyżki stołowe soku z pomarańczy
- czubata łyżka dżemu pomarańczowego
- 2 łyżki soku pomarańczowego
- 175 g sera mascarpone
- 3 łyżki stołowe grand marnier
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rabarbar oczyść i pokrój na centymetrowe kawałki. Wrzuć do rondla, wsyp cukier, wlej wodę. Gotuj na małym ogniu przez 6-8 minut, mieszając. Odcedź owoce, gotuj syrop, aż zgęstnieje. Wymieszaj syrop z ugotowanym rabarbarem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W