Pstrąg z szynką parmeńską

Pstrąg z szynką parmeńską
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Nigel Slater: prosto i smacznie (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dania z ryb
Ilość osób:
2

Przygotowanie:

Składniki:
2 filety z pstrąga
4 plastry szynki parmeńskiej
4 listki szałwii
2 łyżki masła
garść świeżej natki, posiekanej
cytryna

Przygotowanie:
Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Na blacie układamy poziomo dwa plastry szynki parmeńskiej. Maja lekko na siebie zachodzić. Pośrodku układamy listek szałwii. Kładziemy poziomo filet z pstrąga. Na filecie kładziemy drugi listek szałwii i trochę masła. Owijamy rybę szynką i zabezpieczamy patyczkiem do szaszłyków. To samo robimy z drugim filetem. Pieczemy rybę w naczyniu żaroodpornym 15-20 minut. Wyjmujemy rybę z piekarnika, posypujemy natką i skrapiamy cytryną. Podajemy z maślanym sosem z pieczenia.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA