Pstrąg z szynką parmeńską
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Nigel Slater: prosto i smacznie (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Dania z ryb
- Ilość osób:
- 2
Przygotowanie:
Składniki:2 filety z pstrąga
4 plastry szynki parmeńskiej
4 listki szałwii
2 łyżki masła
garść świeżej natki, posiekanej
cytryna
Przygotowanie:
Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Na blacie układamy poziomo dwa plastry szynki parmeńskiej. Maja lekko na siebie zachodzić. Pośrodku układamy listek szałwii. Kładziemy poziomo filet z pstrąga. Na filecie kładziemy drugi listek szałwii i trochę masła. Owijamy rybę szynką i zabezpieczamy patyczkiem do szaszłyków. To samo robimy z drugim filetem. Pieczemy rybę w naczyniu żaroodpornym 15-20 minut. Wyjmujemy rybę z piekarnika, posypujemy natką i skrapiamy cytryną. Podajemy z maślanym sosem z pieczenia.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W