Placuszki rybne
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Mitch i Matt idą na ryby
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
Składniki:
- 0,5 kg ziemniaków
- 1 duży filet z rdzawca
- ok. 100 g masła
- garść posiekanych kaparów
- garść ziarenek czarnego pieprzu
- 3 liście laurowe
- natka pietruszki
- zachować łodygi
- 4 łyżki białego wina
- 2 łyżki octu
- mąka
- bułka tarta
- 1 jajko
- roztrzepane
- ćwiartka cytryny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ziemniaki ugotować, następnie wodę z ziemniaków przelać na patelnię. Dodać ziarenka czarnego pieprzu, liście laurowe, łodygi natki pietruszki, białe wino i ocet. Rybę pokroić na średniej wielkości kawałki, które następnie należy włożyć do wywaru i gotować przez parę minut. Do ugotowanych ziemniaków dodać masło i następnie wszystko rozgnieść. Dorzucić natkę pietruszki i posiekane kapary. Następnie dodać kawałki ryby i wszystko delikatnie wymieszać. Z tak powstałej masy uformować placuszki, które należy obtoczyć w mące, potem w rozbełtanym jajku i w bułce tartej. Placuszki smażyć na patelni z dodatkiem rozgrzanej oliwy z oliwek. Podawać z dressingiem z oliwy i chilli oraz ćwiartką cytryny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W