Pieczony rozbratel z sosem kurkowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.15)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Ilość osób:
- 8
Składniki:
- 3,5 kg rozbratla
- ½ szklanki musztardy dijońskiej
- 1/3 szklanki tartego chrzanu
- 3 łyżki soli
- 2 łyżki mielonego czarnego pieprzu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 160 stopni C i ułóż rozbratel w brytfance. Zmieszaj musztardę z chrzanem, solą oraz pieprzem i natrzyj mięso przygotowaną marynatą. Wstaw do piekarnika i piecz przez 2 – 2,5 godziny. Przełóż pieczeń na deskę, okryj luźno folią aluminiową i zostaw na 15 minut przed pokrojeniem. Pokrój mięso ostrym nożem na cieńsze bądź grubsze plastry, usuwając kość z każdej porcji.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W