Pieczony gołąb
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Przepisy z Niebiańskiej kuchni (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 4 gołębie
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 4 ząbki czosnku
- 4 gałązki rozmarynu
- sól morska
- ocet balsamiczny
- kieliszek czerwonego wina
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wlej do miski oliwę, dodaj czosnek, rozmaryn i sól morską. Wymieszaj wszystko dokładnie i marynuj mięso przez 20 minut. Usmaż gołębie na gorącej patelni - po 3 minuty z każdej strony, aż nabiorą koloru. Wstaw je pod grill na 5 minut. Podziel każdego ptaka na ćwiartki i podawaj z sosem z octu balsamicznego i czerwonego wina.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W