Pieczona aromatyczna sałatka owocowa
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.92)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Ilość osób:
- 8
Składniki:
- 2 gruszki odmiany Bosc
- pozbawione gniazd nasiennych
- 2 jabłka odmiany Cortland
- pozbawione gniazd nasiennych
- 1 ananas
- bez skóry
- 2 banany
- obrane
- 2 szklanki bezpestkowych winogron
- 1 łyżeczka mielonego anyżu gwiazdkowego
- 1 łyżka przyprawy do pierników
- 1/2 szklanki cukru
- 1/4 szklanki masła
- stopionego
- 1 szklanka mieszanych jagód
- malin
- etc.
- sok z 1 cytryny lub limonki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 175 stopni C. Gruszki, jabłka, ananasa i banany pokroić na kawałki takiej samej wielkości. Posypać przyprawami, cukrem i masłem. Piec w formie 22cm x 32cm do czasu, aż owoce zmiękną i się skarmelizują, około 30 minut. Dodać jagody, winogrona i sok owocowy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W