Panna cotta al cafe
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Przyjęcie u Rocco
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Składniki:
1 l śmietany 40%
95 g cukru
3 filiżanki espresso
4 płatki żelatyny
95 g bitej śmietany
30 g startej, gorzkiej czekolady
Przygotowanie:
Podgrzej śmietanę w rondlu, wrzuć cukier, dodaj espresso. Wrzuć żelatynę do zimnej wody, aby zmiękła. Wtedy wrzuć do gorącej śmietany i wymieszaj. Przecedź do 4 naczyń i schładzaj przez 4 godziny.
Podawaj z łyżką bitej śmietany, posypane tartą czekoladą.
© 2012 Fabrizio Carro
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia włoska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W