Opiekana dynia ze szpinakiem i zieloną fasolką
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Pyszne weekendy Billa (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 3 łyżki oliwy
- ½ łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
- ½ łyżeczki mielonej papryki
- 800 g dyni
- obranej i pokrojonej w kostkę o boku 2 cm
- 150 g zielonej fasolki
- 100 g młodego szpinaku
- 20 zielonych oliwek
- wypestkowanych
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 220 stopni C. W naczyniu połącz oliwę, kmin, paprykę. Dopraw solą, pieprzem i zamieszaj. Dodaj dynię i zamieszaj, by dokładnie pokryła się sosem. Ułóż na blasze i piecz 30 minut lub do czasu, gdy dynia zmięknie i lekko się skarmelizuje. Tymczasem w małym rondlu zagotuj osoloną wodę. Dodaj fasolkę i gotuj 1-2 minuty. Odcedź i zahartuj w naczyniu z wodą i lodem. Połącz składniki na sos. Odcedź i osusz fasolkę. Połącz ze szpinakiem i ułóż na dużych talerzach. Dodaj dynię i oliwki. Skrop dressingiem tuż przed podaniem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W