Migdały smażone w oliwie
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz 2 (odc. 24)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Przygotowanie:
Składniki:
1 l oliwy
280g całych, blanszowanych migdałów
1 pęczek listków rozmarynu
sól i pieprz
Przygotowanie:
Rozgrzej oliwę do 160°C na ogniu od średniego do silnego. Ostrożnie wrzuć migdały do wrzącego tłuszczu. Podgrzewaj mieszając, aż migdały zaczną zmieniać kolor. Gdy staną się złocistobrązowe, dorzuć rozmaryn i mieszaj przez kilka minut. Ostrożnie odcedź migdały. Wymieszaj migdały i rozmaryn z solą i pieprzem. Pozostaw do wystygnięcia. Warto także wystudzić oliwę i użyć ją ponownie.
Michael Smith
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W