Miecznik z mirtem, pieprzem górskim i piklami
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 10)
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
Składniki:
- 1 ogórek libański
- łyżeczka octu winnego
- łyżeczka mirin
- ½ łyżeczki soli morskiej
- łyżka oliwy
- łyżka pasty shiro miso
- 2 kawałki miecznika
- 2 łyżeczki mirtu cytrynowego
- 2 łyżeczki mielonego pieprzu górskiego
- łyżeczka mirin
- łyżka oliwy
- 2 limetki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ogórka poszatkować. Przyprawić octem, mirin i solą. Na patelni rozgrzać oliwę. W misce wymieszać pastę miso i mirin. Mieszanką posmarować rybę. Marynować przez 15 minut. Smażyć rybę przez minutę z każdej strony. Wymieszać przyprawy z mirin i oliwą. Ułożyć rybę na półmisku. Przyprawić. Na wierzchu ułożyć ogórek. Przybrać cząstkami limetki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W