Marchewkowa panna cotta
Oceń przepis:
Przygotował:
Ricardo Larrivee
- Seria kulinarna:
- Ricardo i przyjaciele (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Ilość osób:
- 6
Przygotowanie:
Składniki:
1 posiekana cebula
1 łyżka masła
1 ½ (375 ml) pokrojonej marchwi
1 łyżka żelatyny
3 łyżki zimnej wody
sól i pieprz
Przygotowanie:
W rondlu zeszklij cebulę na maśle. Dodaj marchew i gotuj 2 minuty. Dodaj mleko i doprowadź do wrzenia. Dopraw solą i pieprzem. Nakryj i gotuj na wolnym ogniu ok. 20 minut lub do czasu, gdy marchew zmięknie. Posmaruj olejem 4 foremki. Namocz żelatynę w wodzie i odstaw na 5 minut. Wlej żelatynę do marchwi. Zmiksuj masę w malakserze, aż stanie się gładka i jednolita. Dopraw solą i pieprzem. Rozlej do foremek. Ostudź i odstaw do lodówki na 6 godzin.
© Ricardo Larrivée
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W