Marchewkowa panna cotta

Marchewkowa panna cotta
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Ricardo Larrivee

Seria kulinarna:
Ricardo i przyjaciele (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Ilość osób:
6

Przygotowanie:


Składniki:
1 posiekana cebula
1 łyżka masła
1 ½ (375 ml) pokrojonej marchwi
1 łyżka żelatyny
3 łyżki zimnej wody
sól i pieprz

Przygotowanie:
W rondlu zeszklij cebulę na maśle. Dodaj marchew i gotuj 2 minuty. Dodaj mleko i doprowadź do wrzenia. Dopraw solą i pieprzem. Nakryj i gotuj na wolnym ogniu ok. 20 minut lub do czasu, gdy marchew zmięknie. Posmaruj olejem 4 foremki. Namocz żelatynę w wodzie i odstaw na 5 minut. Wlej żelatynę do marchwi. Zmiksuj masę w malakserze, aż stanie się gładka i jednolita. Dopraw solą i pieprzem. Rozlej do foremek. Ostudź i odstaw do lodówki na 6 godzin.

© Ricardo Larrivée

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA